درود بر پارسی زبانان
جمهوری اسلامی ایران نه یک کلمه کمتر نه یک کلمه بیشتر .«امام خمینی (ره)»

از آموزش و پرورش كودكان در عصر هخامنشی نكات اندكی دانسته است. در دو سند ایلامی به دست آمده از تخت جمشید، پیش‌نویسی شده در بیست و سومین سال پادشاهی داریوش یكم (499 پ.م.)، از «پسرانی پارسی [كه] رونویسی كننده‌ی متون‌اند» یاد شده است؛ متن‌های مورد بحث، گزارش‌های ثبت شده‌ی تحویل گندم به 29 نفر و تحویل شراب به 16 نفر هستند. ممكن است كه این پسران، خط میخی پارسی را، كه احتمالاً تنها برای چند دبیر دانسته بود، فرا می‌گرفتند؛ چرا كه این خط بیش‌تر برای نگارش سنگ‌نبشته‌های حاكی از پیروزی و توفیق شاهانه مورد استفاده بود. حتا بزرگان و كارمندان بلندپایه‌ی پارسی، نانویسا بودند، و بدین سبب از دبیران بیگانه (به ویژه نویسنده به زبان آرامی) در بایگانی دولتی استفاده می‌شد.

منابع یونانی طرح و تصویری از آموزش و پرورش نمونه‌وار پارسی به دست می‌دهند. به نوشته‌ی هردوت (1/136)، پسران پارسی تا سن پنج سالگی مجاز نبودند كه به حضور پدرشان برسند و تا آن زمان، در میان زنان زندگی می‌كردند. از سن پنج تا بیست سالگی به آنان اسب‌سواری، تیراندازی، و راست‌گویی آموخته می‌شد. پارسیان دروغ‌گویی را بدترین گناهان می‌دانستند، در صورتی كه دلاوری و شجاعت در خدمت نظامی نشانه‌ی مردانگی و جوان‌مردی بود. "گزنفون" در Cyropaedia می‌نویسد كه پسران اشراف پارسی تا سن شانزده یا هفده سالگی در دربار سلطنتی پرورش می‌یافتند و سواركاری، تیراندازی، پرتاب نیزه، و شكارگری را تمرین می‌كردند. به آنان شیوه‌ی داوری، فرمان‌بری، بردباری، و خویشتن‌داری نیز آموخته می‌شد (1.2.2-12, 7.5.86, 8.6.10; cf. idem, Anabasis 1.9.2-6; Strabo, 15.3.18). صرف نظر از این رهنمودهای اخلاقی، به آشكارا، هدف آموزش و پرورش پارسی به بار آوردن سربازان كارآمد و شایسته بود. این استنتاج را سنگ‌نبشته‌ی آرامگاه داریوش یكم گواهی می‌كند: «ورزیده‌ام، هم با دست‌ها، هم با پاها؛ سواركارم، سواركار خوب؛ تیراندازم، تیرانداز خوب، هم پیاده، هم سواره؛ نیزه افكن‌ام، نیزه افكن خوب، هم پیاده، هم سواره» (DNb 40-45). در Alcibiades (منسوب به افلاتون، 1/23-120) چنین ذكر شده است كه شاه‌زادگان پارسی در سن چهارده سالگی به چهار آموزگار پارسی برجسته واگذار می‌شدند، به ترتیب به نام‌های "خردمندترین"، "دادگرترین"، "پارساترین"، "دلیرترین"، كه به آنان به ترتیب، پرستش خدایان، شیوه‌ی حكم‌رانی، خویشتن‌داری و دلیری را می‌آموختند. "پلوتارخ" (Artaxerxes 3.3) به دینیاری اشاره كرده است كه «دانش مغان» را به كورش كوچك آموزش داد.

درباره‌ی آموزش و پرورش در شهربانی‌های شرقی امپراتوری هخامنشی عملاً اطلاعاتی در دست نیست، اما مدارك و شواهد مربوط به بابل و مصر، كه نظام‌های سنتی آموزشی آن‌ها در زمان فرمان‌روایی پارسی نیز ادامه داشت، گسترده و فراوان است. در هر دو كشور، آموزش و پرورش رسمی محدود به پسران بود. در آموزشگاه‌های دبیری، خواندن و نوشتن، و نیز اندكی دستور زبان، ریاضیات و اخترشناسی آموخته می‌شد. در بابل عصر هخامنشی، باسوادی در میان جمعیت غیرایرانی آن رواج بسیاری داشت؛ دبیران بابلی پرشمار، و شامل پسران شبانان، ماهی‌گیران، بافندگان و مانند آن بودند.

از میان‌رودان متن‌های درسی بسیاری به جای مانده است. این آثار شامل واژه‌نامه‌های سومری- بابلی، الواحی با نشانه‌های میخی، و انبوهی از سرمشق‌ها و نمونه‌های كاربرد و تكالیف دستوری هستند. میزان باسوادی حتا در میان مستعمره‌نشینان نظامی هخامنشی در الفانتین مصر نیز بالاتر بود، و این موضوع را قراردادهایی به زبان آرامی كه آنان معمولاً با نام‌های خودشان امضا می‌كردند، گواهی می‌كند. داریوش یكم فرمان بازسازی آموزشگاه پزشكی در ساییس مصر را صادر كرده بود. با وجود این، چنین به نظر می‌رسد كه در میان مصریان، آموزش و پرورش به صورت امتیازی برای اشراف باقی مانده بود: "اوجاهوررسنه" (Ujahorresne)، یك شخصیت برجسته‌ی مصری، اظهار داشته است كه كودكان «افراد بی‌اهمیت» در میان دانشجویان این آموزشگاه پزشكی وجود نداشته‌اند.


ارسال شده در تاریخ : چهار شنبه 29 مرداد 1390برچسب:, :: 19:36 :: توسط : The M.F

 

30- آیا می دانید : داریوش بزرگ در هر سال برای ساخت کاخ به کارگران بیش از نیم میلیون طلا مزد می داده است که به گفته ی مورخان گران ترین کاخ دنیا محسوب می شده . این در حالی است که در همان زمان در مصر کارگران به بیگاری مشغول بوده اند و بدون پرداخت مزد که با شلاق همراه بوده است .

31- آیا می دانید : تقویم کنونی ( ماه 30 روز ) به دستور داریوش پایه گذاری شد و او هیاتی را برای اصلاح تقویم ایران به ریاست دانشمند بابلی دنی تون بسیج کرده بود . بر طبق تقویم جدید داریوش روز اول و پانزدهم ماه تعطیل بوده و در طول سال دارای 5 عید مذهبی و 31 روز تعطیلی رسمی که یکی از آن ها نوروز و دیگری سوگ سیاوش بوده است .

32-واژه ی آریایی به معنای آزاده و شریف می باشد . پس سعی کنیم آبروی این واژگان را نبریم و ایرانی بودنمان را ثابت کنیم .

33- به عنوان یک ایرانی به شما دوست عزیز خواندن شاهنامه را توصیه می کنم چراکه حقایقی را در خور داستان خواهی دید که هیچگاه آنان را نشنیده ای و امروزه آن اکتشافات را منصوب به غربیان می دانند .

34- بدانبد در دوران کهن ایران را می توان تنها کشور و حکومتی دانست و در عین حال مومن ترین آنان .

تمامی کشور های اطراف ما انواع و اقسام خدایان خیالی و بت ها را می پرستیدند در حالی که پادشاهان ایرانی کاری را بدون مدد خواستن از اهورا مزدا انجام نمی دادند . (گواهم شاهنامه ی فردوسی )و در روایات داریم که بیشترین سپاه از یاران امام دوازدهم از پارسیان می باشد .پس ما از ابتدا یگانه پرست بوده ایم و امید داریم تا قیامت این گونه بمانیم .

35-افتخاری دیگر که ازآن کشور پهناور ماست این است که به گفته ی خود شیطان پرستان ایران سدی محکم در برار ترویج آنان می باشد طوری که قرار بود نظم نوین جهانی در سال 2007 اعلام شود ولی با کمک خدا عقب انداخته شد و به سال 2012 موکول شد . (دوباره حواستان را جمع کنید )

و بسیار افتخار دیگر که اگر خدا بخواهد در روز های آینده به آن ها می پردازیم .


ارسال شده در تاریخ : چهار شنبه 26 مرداد 1390برچسب:, :: 19:35 :: توسط : The M.F

 

26- آیا می دانید : داریوش بزرگ بعد از تصرف بابل 25 هزار یهودی برده را که در آن شهر بر زیر یوق بردگی شاه بابل بود آزار کرد .

27- آیا می دانید : داریوش در سال دهم پادشاهی خود شاهرای بزرگ کوروش را به اتمام رساند و جاده سراسری آسیا را احداث کرد که از خراسان به مغرب چین می رفت که بعد ها جاده ابریشم نام گرفت .

28- آیا می دانید : اولین بار پرسپولیس به دستور داریوش بزرگ به صورت ماکت ساخته شد تا از بزرگترین کاخ آسیا شبیه سازی شده باشد که فقط ماکت پرسپولیس 3 سال طول کشید و کل ساخت کاخ 32 سال به طول انجامید .

29- آیا می دانید : داریوش بزرگ برای ساخت کاخ پرسپولیس که نمایشگاه هنر آسیا بوده 25 هزار کارگر به صورت 10 ساعت در تابستان و 8 ساعت در زمستان به کار گماشته بود و به هر استاد کار هر 5 روز یکبار یه سکه طلا ( داریک ) می داده و به هر خانواده از کارگران به غر از مزد آن ها روزانه 250 گرم گوشت همراه با روغن کره عسل و پنیر می داده است و هر 10 روز یکبار استراحت داشتند .

30- آیا می دانید : داریوش بزرگ در هر سال برای ساخت کاخ به کارگران بیش از نیم میلیون طلا مزد می داده است که به گفته ی مورخان گران ترین کاخ دنیا محسوب می شده . این در حالی است که در همان زمان در مصر کارگران به بیگاری مشغول بوده اند و بدون پرداخت مزد که با شلاق همراه بوده است .


ارسال شده در تاریخ : چهار شنبه 22 مرداد 1390برچسب:, :: 18:32 :: توسط : The M.F

 

20- آیا می دانید : اولین هنرستان فنی و حرفه ای در ایران توسط کوروش بزرگ در شوش جهت تعلیم فن و هنر ساخته شد .

21- آیا می دانید : دیوار چین با بهره گیری از دیواری که کوروش نبی در شمال ایران در سال 544 قبل از میلاد ساخت ، ساخته سد .

22- آیا می دانید : اولین سیستم استخدام دولتی به صورت لشکری و کشوری به مدت 40 سال خدمت و سپس بازنشستگی و گرفتن مستمری دائم را کوروش بزرگ در ایران پایه گذاری کرد .

23- آیا می دانید : کمبوجیه فرزند کوروش کبیر به دلیل کشته شدن 12 ایرانی در مصر و به جای عذر خواهی فرعون مصر از ایرانیان به دشنام دادن و تمسخر پرداخته بود و به همین دلیل کمبوجیه با 250 هزار سرباز ایرانی در روز 42 ازآغاز بهار 525 قبل از میلاد به مصر حمله کرد و کل مصر را تصرف کرد . و به دلیل قحطی در مصر مقدار زیادی غله وارد مصر کرد . اکنون در مصر یک نقاشی دیواری و جود دارد که کمبوجیه را در حال احترام به خدایان مصر نشان می دهد . و به هیچ وجه دین ایران را به آنان تحمیل نکرد و بی احترامی به آنا ننمود .

24- آیا می دانید : داریوش بزرگ طرح تعلیمات عمومی و سواد آموزی را اجباری و به صورت کاملا رایگان بنیان گذاشت که به موجب آن همه مردم می بایست خواندن و نوشتن بدانند که به همین مناسبت خط آرامی یا فنیقی را جایگذین خط پهلوی نام گرفت . ( داریوش به حق متعلق به زمان خود نبود و 2000 سال جلو تر از خود می اندیشید )

25- آیا می دانید : داریوش بزرگ  519 قبل از میلاد نقشه ساخت پرسپولیس ( شهر پارس ) در پاییز و زمستان 518 طراحی کرد و با الهام گرفتن از اهرام مصر نقشه آن را با کمک چندین تن از معماران مصری بر روی کاغذ آورد .


ارسال شده در تاریخ : چهار شنبه 15 مرداد 1390برچسب:, :: 9:0 :: توسط : The M.F

 

هخامنشیان نام دودمانی پادشاهی در ایران پیش از اسلام است. پادشاهان این دودمان از پارسیان بودند و تبار خود را به «هخامنش» می‌رساندند که سرکرده ی طایفه‌ پاسارگاد از طایفه‌های پارسیان بوده‌است.هخامنشیان نخست پادشاهان بومی پارس و سپس انشان بودند ولی با شکستی که کوروش بزرگ بر ایشتوویگو واپسین پادشاه ماد وارد ساخت و سپس فتح لیدیه و بابل پادشاهی هخامنشیان تبدیل به شاهنشاهی بزرگی شد. از این رو کوروش بزرگ را بنیانگذار شاهنشاهی هخامنشی می‌دانند.

     به قدرت رسیدن پارسی‌ها و سلسله هخامنشی (۳۳۰-۵۵۰ قبل از میلاد) یکی از وقایع مهم تاریخ قدیم است. اینان دولتی تأسیس کردند که دنیای قدیم را به استثنای دو سوم یونان تحت تسلط خود در آوردند. شاهنشاهی هخامنشی را نخستین امپراتوری تاریخ جهان می‌دانند.

    پارسی‌ها مردمانی آریایی نژاد بودند که مشخص نیست از چه زمانی به فلات ایران آمده بودند. آنان از قوم آریایی پارس یا پارسواش بودند که درکتیبه‌های آشوری از سده نهم پیش از میلاد مسیح نام آنان آمده‌است. پارس‌ها همزمان با مادها به نواحی غربی ایران سرازیر شدند و پیرامون دریاچه ارومیه و کرمانشاهان ساکن گردیدند. با ضعف دولت ایلام، نفوذ قوم پارس به خوزستان‌ و نواحی مرکزی فلات ایران‌ گسترش یافت.

     برای نخستین بار درسالنامه‌های آشوری سلمانسر سوم در سال ۸۳۴ ق. م، نام کشور «پارسوآ» در جنوب و جنوب غربی دریاچه ارومیه برده شده‌است. بعضی از محققین مانند راولین سن عقیده دارند که مردم پارسواش همان پارسی‌ها بوده‌اند. تصور می‌شود اقوام پارسی پیش از این که از میان دوره‌های جبال زاگرس به طرف جنوب و جنوب شرقی ایران بروند، در این ناحیه توقف کوتاهی نمودند و در حدود ۷۰۰ سال پیش از میلاد در ناحیه پارسوماش، روی دامنه‌های کوه‌های بختیاری در جنوب شرقی شوش در ناحیه‌ای که جزو کشور ایلام بود، مستقر گردیدند. از کتیبه‌های آشوری چنین استنباط می‌شود که در زمان شلم نصر (۷۱۳-۷۲۱ ق. م) تا زمان سلطنت آسارهادون (۶۶۳ ق. م)، پادشاهان یا امراء پارسوا، تابع آشور بوده‌اند. پس از آن درزمان فرورتیش (۶۳۲-۶۵۵ ق. م) پادشاه ماد به پارس استیلا یافت و این دولت را تابع دولت ماد نمود.


ارسال شده در تاریخ : چهار شنبه 26 مرداد 1390برچسب:, :: 18:28 :: توسط : The M.F

 

جشن سَده، یکی از جشن‌های همگانی ایران کهن، با افروختن خرمن هیزمی که برزگران، از پگاه گرد آورده‌اند، آغاز می‌شود. جشن سده یک جشن ملی است و به هیچ دین و مذهبی مرتبط نیست.

جشن سده در شاهنامه

داستان پدیدآمدن آتش و بنیاد نهاندن جشن سده در شاهنامه بدین گونه آمده است که هوشنگ با چند تن از نزدیکان از کوه می‌گذشتند که مار سیاهی نمودار شد. هوشنگ سنگ بزرگی برداشت و به سوی آن رها کرد. سنگ به کوه برخورد کرد و آتش از برخورد سنگ‌ها برخاست :

البته دکتر خالقی مطلق و دکتر رضا مرادی غیاث آبادی داستان کشف آتش در زمان هوشنگ را الحاقی می دانند. اولی بر مبنای مطالعات نسخه شناسی و دومی بر اساس یافته های باستان شناسی.


ارسال شده در تاریخ : چهار شنبه 14 مرداد 1390برچسب:, :: 5:0 :: توسط : The M.F

 

با سلام

تا کنون فکر کرده اید که چرا برخی از بزرگان در زمان های قدیم از دین اسلام آسیب دیده و خود را بی نیاز از آن می دانستند ؟

این موضوع را با مثالی برایتان روشن می کنم.

اگه شخصی نتواند شطرنج را به خوبی بازی کند می تواند بعد از باخت تمام تقصیر ها را بر سر قوانین شطرنج بریزد و آن ها را ناقص شمارد و خود او مرجع این بازی شود ؟

یا کسی که نمی تواند به درستی از زبان خویش استفاده کند و یا بی ادبانه سخن کند می تواند بر قواعد زبان ایراد گیرد و یا این که کوتاهی از خود اوست ؟

همان طور که می دانید دین اسلام آخرین دین الهی و به دست بهترین انسان هر دو عالم پیامبر اکرم (صلی اله علیه و آل ) به دست ما رسیده است .

پیامبر ما به دلیل معصومیتشان دین اسلام را به طور کامل از فرشته ی وحی گرفته و آن را تمام و کمال به انسان رسانده اند.

خب بس چه چیزی باعث آسیب دیدن برخی انسان ها از این دین می باشد ؟

نوشته ی زیر را بخوانید:

آیا می دانید : محمد ابن زکریای رازی دانشمند قرن سوم پس از به تنگ آمدن از قوانین اسلامی به صورت کاملا علنی انسان ها را از پیامبری محمد (صلی اله علیه و اله) بی نیاز دانست . وی می گوید : «عقل بزرگترین موهبت خداوند است و به مدد آن می توانیم در این دنیا و آن دنیا سعادتمند شویم و به راهنمایی خِرَد از وجود انبیا مستغنی هستیم .»

شاید باعث تعجب باشد که این سخنان از دانشمندی ایرانی و مسلمان به زبان آمده است . من این متن را به بسیاری از دوستان و نزدیکانم نشان دادم و آنان نیز بسیار متعجب شدند و احتمال من این است که کسی به تاریخ این متن توجه چندانی ندارد.لطفا متن را دوباره بخوانید . و به تاریخ آن نیز توجه کنید.

همان طور که مشاهده کردید این رویداد در قرن سوم پس از پیامبر می باشد که دنیا از وجود مبارکشان بی بهره می باشند . و همچنین به گواهی تاریخ این زمان ، زمانی است که امامان بزرگوارمان نیز در شرایط خفگان می باشند . و مردم نیز از مکاتبه و مصاحبه با آن ها نیز کم توانند .

این زمان به خلفای اموی (لعنت خدا بر آنان باد ) باز می گردد . در این دوره ها حدیث های زیادی جلع و امامان ما مورد آزار آنان واقع می شدند . قوانینی به اسم دین و شریعت به مردم تحمیل می شد .

همان طور که می دانید یزید برای عوام فریبی شراب را بسم الله شروع می کرد و نمازش نیز قضا نمی شد . این جز عقب ماندگی اعراب بیابان گرد و بی فرهنگ بیانگر چیز دیگر نمی باشد و ناراضیان از دین در اصل ناراضیان از شیاطینی که در راس آنان بنی امیه بود و در لباس دین داری ظاهر و اظهار دین داری می کردند و به اسم دین هر کار ناشایستی را انجام می دادند.

هم اکنون می توان  نتیجه گرفت که اگر ما از چیز بر حقی خوشمان نیاید و یا از آن ناراضی باشیم ، یا خودمان بر حق نیستیم و یا آن را به گونه ای نا مطلوب به ما معرفی کرده اند .

بر ایرانی و پارسی بودن خود افتخار کنید .


ارسال شده در تاریخ : چهار شنبه 9 مرداد 1390برچسب:, :: 5:10 :: توسط : The M.F

16- آیا می دانید : اولین مردمانی که پا به قاره ی آمریکا گذاشتند ایرانیان و ارتش داریوش بزرگ بوده است و کریستف کلب و واسکودوگاما بر اثر خواندن کتاب های ایرانی که در کتاب خانه ی واتیکان بوده به فکر قاره پیمایی بوده اند .

17- آیا می دانید : کلمه ی شاه راه از راهی که کوروش کبیر بین سارد پایتخت کارون و پاسارگارد احداث کرد گرفته شده است .

18- آیا می دانید : ابوریحان بیرونی به چرخش زمین پی برد ه بود و این گالیله نبوده است که نخستین بار به چرخش زمین اشاره کرده است .

19- آیا می دانید : کوروش بزرگ در شوروی سابق شهری ساخت به نام کورپولیس که خجند امروزی نام دارد .

20- آیا می دانید : اولین هنرستان فنی و حرفه ای در ایران توسط کوروش بزرگ در شوش جهت تعلیم فن و هنر ساخته شد


ارسال شده در تاریخ : چهار شنبه 8 مرداد 1390برچسب:, :: 18:6 :: توسط : The M.F

11- آیا می دانید : اولین مردمانی که حروف الفبا را ساختند در 7000 سال پیش در جنوب ایران ایرانیان بودند.

12- آیا می دانید : اولین مردمانی که شیشه را کشف کردند و از آن برای منازل استفاده کردند ایرانیان بودند .

13- آیا می دانید : اولین مردمانی که زغال سنگ را کشف کردند ایرانیان بودند .

14- آیا می دانید : اولین مردمانی که مقیاس سنجش اجسام را کشف کردند ایرانیان بودند .

15- آیا می دانید : اولین مردمانی که به کرویت زمین پی بردند ایرانیان بودند .


ارسال شده در تاریخ : چهار شنبه 8 مرداد 1390برچسب:, :: 8:0 :: توسط : The M.F

 

6- آیا می دانید : اولین مردمانی که ذوب فلزات را آغاز کردند ایرانیان بودند.

7- آیا می دانید : اولین مردمانی که کشاورزی را جهت کاشت و برداشت کشف کردند ایرانیان بودند .

8- آیا می دانید : اولین مردمانی که نخ را کشف کردند و موفق به ریسیدن آن شدند ایرانیان بودند.

9 - آیا می دانید : اولین مردمانی که سکه را در جهان ضرب کردند ایرانیان بودند .

10- آیا می دانید : اولین مردمانی که عطر را برای خوشبوشدن بدن اختراع کردند ایرانیان بودند .


ارسال شده در تاریخ : چهار شنبه 8 مرداد 1390برچسب:, :: 10:0 :: توسط : The M.F
درباره تارنما
بسم الله الرحمن الرحیم با سلام و درود فراوان. این تارنما صرفا برای یاد آوری گذشته ی گهر بار ایران اسلامی می باشد . تاریخ و تمدنی که باعث افتخار ایرانیان شده است . ایرانیانی که در عصر جاهلیت دنیا یگانه پرست بودند . این دلیلی بر نژاد پرستی و تعصبات نژادی نیست بلکه به عنوان هم میهن تاریخ کشورمان را تحسین می کنیم. در این تارنما هیچ گونه هدف سیاسی یا تبلیغی نداشته و نخواهیم داشت . هم چنین به این اعتقاد راسخیم که برای نشان دادن سربلندی ایران عزیز هیچ نیازی به زیر پا گذاشتن ادب و همچنین توهین به اقلیت ها ی قومی در سرتاسر دنیا به ویژه در ایران اسلامی نمی باشد . پس از دوستان گرامی درخواست می کنم اگر مواردی غیر از موارد ذکر شده را در این تارنما مشاهده نمودند ، به این جانب اطلاع دهند . چو ایران نباشد تن من مباد . The M.F
واپسین پست ها
نگارندگان
دوستان

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا تارنمای این جانب را را با عنوان کوروش کبیر «پیامبر الهی» به آدرس the-great-cyrus.mihanblog.com لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






<-PollName->

<-PollItems->

آمار وب سایت:  

بازدید امروز :
بازدید دیروز :
بازدید هفته :
بازدید ماه :
بازدید کل :
تعداد مطالب : 179
تعداد نظرات : 3
تعداد آنلاین : 1